Nu flytter Dankortet ind i din pegefinger
Nets skyder nu gang i en stor test på CBS, hvor danskerne kan betale i kantinen helt uden fysisk Dankort og mobil. En finger er nok.
Nu sætter Nets nemlig gang i en åben test af en ny, hurtig og sikker måde at betale på - nemlig ved skanning af strukturen i de blodårer, vi har i vores fingre.
Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.
Nets har i samarbejde med Spisestuerne på CBS og leverandøren Fingopay opsat fingerscannere ved kasserne i CBS-kantinen. Her kan både studerende og alle andre Dankort-brugere fremover betale, hvis de har oprettet sig i systemet og knyttet deres Dankort til en scanning af deres unikke mønster af blodårer i fingeren.
Selve betalingen fungerer som man kender fra det kontaktløse Dankort - dog uden PIN-kode.
Mere sikker end på smartphones
Løsningen minder om en type biometri, mange i forvejen kender fra smartphones, der kan låses op med et fingeraftryk. CBS-systemet går dog skridtet videre sikkerhedsmæssigt, fordi blodårer er stort set umulige at kopiere. Der skal eksempelvis være blodomløb i fingeren for, at det virker.
- Testen på CBS viser, at teknologien udvikler sig ekstremt hurtigt i disse år. Hidtil har vi talt om mobilbetalinger som det nyeste nye, men nu bliver man selv sit Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør hos Nets med ansvar for Dankort.
Biometri - altså brugen af vores biologiske kendetegn til identifikation - er ikke et nyt fænomen. Men det er først nu, at teknologien er moden og sikker nok til test i virkeligheden.
- Dit Dankort vil ikke nødvendigvis altid være af plastik. Det kan både være en app eller en infrastruktur, der sætter dig i stand til at betale med dit glatte ansigt eller din pegefinger. Forsøget på CBS er blot første skridt ud i denne verden, siger Jeppe Juul-Andersen.
Sikkerheden i systemet er mindst lige så høj, som det kendes fra mobilbetaling. Samtidig kan brugerne frit vælge at afkoble scanningen af fingeren og deres betalingskort, hvis de på et senere tidspunkt ikke vil benytte teknologien længere.